Auto importeren Duitsland: kosten, werkwijze en BPM berekenen

Updates tijdens het importtraject per mail of WhatsApp

Gratis BPM indicatie

Binnen 1 uur gratis BPM berekening

Full service: auto laten importeren vanaf € 499,-

Auto importeren uit Duitsland

Vaak bespaart u duizenden euro’s bij het importeren van een auto uit Duitsland: zeker bij het importeren van exclusieve merken zoals BMW, Audi en Mercedes-Benz levert u vaak een grote besparing op. U betaalt namelijk minder btw in Duitsland en het aanbod is groter. Bij VBP Auto Import helpen we u bij het importeren van de auto en nemen we indien gewenst het complete importtraject van u over.

Wij zijn een door de RDW erkende autoimporteur en hebben al vele auto’s geïmporteerd. We weten dus precies met welke aandachtspunten we rekening moeten houden. Vraag een gratis kostenberekening aan als u meer informatie wilt over de kosten of lees meer over onze werkwijze.

Auto laten importeren

Bij het importeren van een auto komt vaak veel papierwerk en regelgeving kijken. Wij helpen u met het importeren van uw Duitse occasion en vullen het BPM aangifteformulier in, zodat u gegarandeerd het laagste BPM bedrag betaalt. Indien gewenst halen we de auto uit Duitsland op en leveren we hem brandschoon én RDW gekeurd bij uw voordeur af. We bieden drie pakketten aan:

Pakket 1: wij vullen het BPM formulier zo gunstig mogelijk voor u in
Pakket 2: wij regelen alle administratie en een geldig kenteken; u rijdt de auto naar Nederland
Pakket 3: wij verzorgen het gehele importtraject voor u, inclusief transport

Zelf auto importeren

Zelf een auto zoeken en importeren uit het buitenland is ook mogelijk: via diverse Duitse websites zoals mobile.de of autoscout24.de vindt u een groot aanbod Duitse occasions. Vervolgens stuurt u de advertentielink naar ons toe en sturen we u binnen 1 uur een gratis kostenberekening toe. Wanneer u zelf een auto importeert, is het wel van belang dat u de BPM aangifte goed invult en dat u de auto bij de RDW laat keuren. Ook is het nodig om de juiste kentekenplaten aan te vragen. Om er zeker van te zijn dat u het laagste BPM tarief betaalt, raden we in ieder geval aan om het formulier door een ervaren autoimporteur in te laten vullen. Voor extra zekerheid kunnen wij ook alle administratie rond de import voor u regelen (Doe het zelf-pakket).

Kosten invoeren auto vanuit Duitsland

Als u een Duitse auto importeert naar Nederland, zijn er een aantal kostenposten waar u rekening mee moet houden. Zo betaalt u allereerst aanschafkosten. Reken als particuliere afnemer altijd met de prijs inclusief Bruto Preis (Duitse btw). Als u van plan bent om de auto voor zakelijke doeleinden te gebruiken, moet u de prijs exclusief Duitse btw hanteren. In dat geval moet u wel een btw-auto uitzoeken en geen auto die u bij een particulier koopt en waarop geen btw verrekend kan worden (marge auto). Houd verder rekening met de volgende kosten:

BPM

Naast aanschafkosten betaalt u BPM (belasting op personenauto’s en motorvoertuigen). Alleen in Nederland moet men bij aanschaf van een auto zowel btw als BPM afdragen. Bij buitenlandse auto’s is er nog geen BPM betaald en daarom moet u bij het importeren van een auto uit Duitsland de rest-BPM betalen. Bekijk recent geïmporteerde auto’s om een beeld te krijgen van het BPM-bedrag dat u betaalt voor een Duitse occasion.

Vervoer

Houd ook rekening met transportkosten: de auto moet niet alleen vanuit Duitsland naar Nederland worden vervoerd, maar eerst moet u ook naar de verkopende partij reizen met een treinticket, vliegticket of tweede auto. Ook heeft u een meerdaags kenteken nodig als u de importauto naar Nederland rijdt. Wij kunnen u een meerdaags kenteken toesturen voor een bedrag van € 200,- ex. BTW. Houd ook rekening met kosten voor overnachting, mocht u de auto in het oostelijke deel van Duitsland op willen halen. Met het Full Service-pakket hoeft u zich niet druk te maken over transport: wij regelen het complete importtraject al voor € 499,- incl. 21% btw.

Auto invoeren bij de RDW

Zodra de auto is geïmporteerd, moet u de auto invoeren bij de RDW. Naast de kosten voor brandstof en rest-BPM, moet u rekening houden met RDW leges en kosten voor tenaamstelling van de importauto.

 • Kosten RDW keuring: € 104,98
 • Kentekenplaten laten maken: € 39,50

Wanneer u de auto invoert bij de RDW moet u een BPM aangifteformulier inleveren en zal de auto door de RDW gekeurd worden. Wanneer u het Doe het zelf-pakket kiest, plannen wij de RDW keuring in en rijdt u de auto zelf naar de RDW. Bij het Full Service-pakket brengen wij de import auto naar de RDW en leveren we hem gekeurd bij u thuis af. Het duurt 5 tot 7 werkdagen voordat er een Nederlandse kenteken wordt afgegeven, na acceptatie van de BPM door de belastingdienst/douane. Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u het kentekenbewijs. In de tussentijd mag de auto niet op de openbare weg staan. Wanneer u kiest voor het Full Service-pakket, wordt de auto veilig en verzekerd gestald tot er in de auto gereden mag worden.

Onze werkwijze

Wij bieden diverse importpakketten: u bepaalt zelf hoeveel werk u uit handen geeft. Zoals u hierboven leest, zijn er veel regels verbonden aan het importeren van auto’s uit Duitsland. Vaak is het Full Service-pakket de meest eenvoudige optie voor zowel particulieren als zakelijke afnemers. Voor dit pakket betaalt u meer dan het ‘Doe het zelf’-pakket, maar u hoeft geen rekening meer te houden met transport- en brandstofkosten. Ook hoeft u niet meer afzonderlijk te betalen voor de RDW keuring, RDW leges en kentekenplaten. Dit bespaart u veel stress, tijd en geld.

 • BPM-aangifteformulier

 • 59
 • Incl. (21%) BTW

  Gegarandeerd het laagste BPM bedrag

  • Invullen van het BPM aangifteformulier
  • 100% acceptatie garantie
  • Eenvoudig zelf aangifte doen
  • Binnen 24 uur ontvangt u het ingevulde BPM aangifteformulier

Meestgekozen
 • Full service

 • 499
 • Incl. (21%) BTW

  Het gehele import traject geregeld.

  • Opstellen BPM aangifteformulier
  • Berekenen meest gunstigste rest-BPM
  • Controle autopapieren
  • Prijsonderhandeling
  • RDW importkeuring
  • Verzekerde autostalling
  • Luxe kentekenplaten
  • Wasbeurt
  • Optioneel Verzekerd Transport
   Verzekerd transport bedraagt 450,- incl. 21% btw

 • Zoekservice

 • 269
 • Incl. (21%) BTW

  Voor het vinden van jouw ideale importauto.

   • Uitgebreide intake van de wensen
   • Proactief opzoek naar juiste import auto
   • Selectie aanbod
   • All-in prijs inclusief BPM/BTW
   • Uitgebreid dealer netwerk
   • Opstellen BPM aangifteformulier

Waar moet ik op letten bij het importeren van een auto?

Auto bekijken en kopen

Als u de auto zelf in Duitsland koopt, raden we u aan om diverse auto’s in een enkele reis te bekijken. Plan vooraf duidelijke afspraken met de autodealers, zodat u binnen korte tijd veel auto’s kunt bekijken. Let op: veel autobedrijven en dealers zijn zaterdagmiddag gesloten in Duitsland. Controleer vooraf goed of de bedrijven geopend zijn op het moment dat u het bedrijf wilt bezoeken.

Importauto controleren bij aankoop

Controleer het onderhoudsboekje en let op de volgende punten:

 • Is het onderhoudsboekje volledig ingevuld?
 • Zijn de stempels aanwezig en passen deze stempels bij het verbruik en de vorige eigenaar?
 • Is de kilometerstand logisch en in verhouding met de gegevens in het onderhoudsboekje?
 • Is de staat van de auto in lijn met de tellerstand en de gegevens in het onderhoudsboekje?

Maak vooraf altijd een proefrit en bekijk of er aan de buitenkant van de auto iets afwijkends te zien is. Wanneer u kiest voor het Doe het zelf-pakket, ontvangt u een uitgebreide importchecklist die u kunt gebruiken bij het controleren van de importauto.

Recent geïmporteerde Duitse occasions

Zeker bij luxe auto’s bespaart u vaak 25% als u de auto uit Duitsland importeert. Hieronder vindt u een aantal auto’s die wij recent hebben geïmporteerd:

Mercedes-Benz E300

Mercedes-Benz E300

Import auto op NL kenteken:€ 56.000,-
Nederlandse occasion:€ 64.000,-
Besparing:€ 8.000,-
Aston Martin Rapide V12

Aston Martin Rapide V12

Import auto op NL kenteken:€ 88.000,-
Nederlandse occasion:€ 138.000,-
Besparing:€ 50.000,-
BMW 330d GT

BMW 330d GT

Import auto op NL kenteken:€ 41.000,-
Nederlandse occasion:€ 47.000,-
Besparing:€ 6.000,-

Waarom auto importeren uit Duitsland?

In Duitsland is er aanzienlijk meer aanbod aan auto’s van exclusievere merken zoals Porsche, Bentley, Ferrari, Lamborghini en Aston Martin. Daarnaast zijn auto’s van Duitse merken zoals BMW, Mercedes-Benz en Audi goedkoper in Duitsland. U bespaart bij nieuwe auto’s al snel € 10.000,- à € 20.000,- als u een auto van deze merken uit Duitsland importeert. Ook bij occasions kan aanzienlijk veel bespaard worden. Ervaar de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland:

 • Voor minder geld in een luxe auto rijden
 • Duitse auto’s zijn vaak uitgerust met diverse extra opties
 • Aanzienlijk meer aanbod van Duitse merken

Europese garantie

Duitse bedrijven leveren bij nieuwe auto’s tegenwoordig garantie die in heel Europa geldt. Is er dus iets mis of aan de hand met je nieuwe geïmporteerde auto? Dan kun je gewoon naar de BMW-, Audi- of Mercedes-dealer om de hoek. Zij zullen je verder helpen met jouw auto. Deze garantie geldt voor alle automerken.

Laat VBP Auto Import vrijblijvend voor u zoeken naar een geschikte occasion

Naast het verzorgen van het papierwerk en het transporteren en keuren van de auto, helpen we u ook met het aankopen van een auto. Indien gewenst gaan we ook voor u op zoek naar een geschikte Duitse occasion. Laat het ons weten als u op zoek bent naar een specifieke auto, dan gaan we voor u op zoek:

Zelf auto importeren: tips & tricks

Als u zelf een auto gaat importeren vanuit Duitsland, raden we aan om de volgende tips en aandachtspunten in het achterhoofd te houden:

 1. Maak afspraken met verschillende dealers als u naar Duitsland gaat om een auto te bekijken.
 2. Zoek op auto’s in provincies die aan Nederland grenzen
 3. Bespreek vooraf met de dealer hoe de auto wordt opgeleverd
 4. Vraag na of u ook Europese garantie heeft op de auto
 5. Maak altijd een proefrit als u een auto gaat bekijken
 6. Laat de import auto afleveren met nieuwe APK

Tip: het is via websites zoals mobile.de en autoscout24.de heel eenvoudig om op postcode te zoeken. Duitsland is veel groter dan Nederland: daarom is het verstandig om bij het zoeken van een auto eerst te zoeken in provincies die aan Nederland grenzen. Begin bij postcodes die beginnen met 3, 4, 5 of 6. In dat geval zoekt u naar auto’s in het Ruhrgebied en de omgeving van Frankfurt. Deze regio’s zijn vaak goed te bereizen, waardoor u aanzienlijk op transportkosten bespaart. Vooral mobile.de is een heel handige website voor het vinden van de juiste auto. Als u een auto heeft gevonden, ziet u rechts in beeld direct de adresgegevens van de verkopende partij. Kopieer de adresgegevens en plak ze eenvoudig in Google Maps: zo ziet u direct of het adres in de buurt is.

Over VBP Auto Import

VBP Auto Import is een autoimporteur, gevestigd in Diemen (Noord-Holland). Wij verzorgen het complete importtraject van uw auto en houden u altijd precies op de hoogte van de status. Zo ontvangt u van ons een sms of WhatsApp-bericht als de auto in Nederland is binnengekomen. Ook sturen we een bericht als de auto bij de RDW keuring is langs geweest. Een persoonlijke benadering en heldere communicatie vinden we van groot belang. Eventueel begeleiden we u ook gratis bij de aankoop van de auto en hebben we contact met de autodealer in Duitsland. Dat is voor ons een kleine moeite, maar levert u veel rust op.

Contact

(ook bereikbaar via WhatsApp)

(Binnen enkele uren reactie op uw mail)

Adres

VBP Auto Import
Sniep 61
Diemen, Noord-Holland

BPM tarief berekenen

Wij geven u gratis een BPM indicatie: onze importeurs hebben ervaring met nieuwe en gebruikte auto’s in Duitsland en bieden gegarandeerd het laagst haalbare BPM-tarief, zodat u nog meer bespaart. Heeft u een geschikte auto gevonden op internet? Stuur een advertentielink inclusief contactgegevens naar ons op, dan sturen we u binnen 1 uur een gratis BPM indicatie. Probeer het direct:

Absoluut nul risico en 100% vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Klantenervaringen

Bent u benieuwd hoe onze klanten denken over de service van VBP Auto Import? De klantervaringen kunt u hieronder terug vinden.