Wat je moet weten over het importeren van een Duitse auto - vbp.iclicksapp.nl

Wat je moet weten over het importeren van een Duitse auto

Wat je moet weten over het importeren van een Duitse auto

Een auto aanschaffen tegen een zo laag mogelijke prijs is iets wat we graag willen. In Nederland ben je toch vaak nog veel geld kwijt, ook voor een tweedehands auto. Een auto importeren vanuit Duitsland brengt veel voordelen met zich mee. Na het lezen van dit artikel weet je precies waarom je een auto MOET importeren uit Duitsland.

Zelf een auto importeren of het laten uitbesteden

Je kan ervoor kiezen om zelf een auto uit Duitsland te importeren, maar kunt dit ook uitbesteden aan een bedrijf die hier ervaring mee heeft. Vaak scheelt het je veel tijd om je auto te laten importeren door een erkend importbedrijf. Daarbij zorgen ze er ook altijd voor dat de kosten zo laag mogelijk blijven en weet je exact waar je aan toe bent tijdens het gehele traject.

Het importeren van een auto

Bij het importeren van een auto zijn een aantal zaken essentieel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de BPM die betaald moet worden. Dit bedrag is afhankelijk van de leeftijd van de auto, type auto, opties en de CO2-uitstoot van de desbetreffende auto. Een importbedrijf zorgt er altijd voor dat er zo min mogelijk BPM betaald hoeft te worden.

De historie van de auto is ook een belangrijk aspect waar goed naar gekeken moet worden. Hoe een auto is onderhouden zegt veel over de kwaliteit van de auto. Hierbij is het belangrijk dat de papieren van de auto aanwezig zijn.

Wanneer een auto voor een lange tijd te koop staat, is er vaak wat over te zeggen. Wellicht is de vraagprijs te hoog of zitten er gebreken aan de auto die in eerste instantie niet genoemd worden of niet op de foto’s zichtbaar zijn.

Niet alleen de auto moet onder de loep genomen worden bij het importeren uit het buitenland, ook de verkoper of de dealer. Er zijn altijd reviews te vinden over bedrijven die geschreven zijn door tevreden of ontevreden klanten. Een auto kopen bij een bedrijf waar veel klachten over zijn, is geen aanrader. Mobile.de is een website waar je reviews kunt lezen over de desbetreffende dealer. Bij goed aangeschreven autodealers gaat de verkoop van auto’s daardoor ook relatief snel.

Wij raden ten zeerste af om een auto bij een particulier te kopen, omdat het niet altijd klopt wat er verteld wordt met betrekking tot de kilometerstand en bijvoorbeeld de schade die een auto heeft gehad. De Duitse handhaving is voor autodealers zeer streng en de straffen zijn fors, waardoor je verzekerd bent van een goede en eerlijke auto.

De voordelen van het importeren uit Duitsland

Het importeren van een auto uit het buitenland doen we natuurlijk niet zomaar. Er zitten namelijk veel voordelen aan voor jou als klant.

1. Luxe auto’s voor een lagere prijs dan je gewend bent

In Duitsland betaal je minder geld voor een auto en dat weten de Nederlandse dealers maar al te goed. Veel dealers uit Nederland importeren auto’s uit Duitsland en verkopen de auto’s in Nederland tegen een veel hogere prijs. Wanneer je zelf een auto importeert uit Duitsland betaal je niet alleen minder voor een auto, maar je koopt ook een veel luxere auto. Voor hetzelfde bedrag voor een auto uit Nederland, koop je in Duitsland een auto die met meer opties is uitgerust.

Denk bijvoorbeeld aan een panoramadak, lederen bekleding en een achteruitrijcamera als luxe opties. Wanneer je kiest voor een auto uit het hogere segment, dan is een jong gebruikte auto in de meeste gevallen een prima keuze. Deze auto’s hebben niet veel kilometers op de teller (enkele duizenden) en je bespaart als snel 50 procent ten opzichte van de nieuwprijs in Nederland uit het hogere segment. Daaraan kan nog worden toegevoegd dat de BPM, op basis van de huidige marktwaarde, lager is dan je eigenlijk zou denken.

2. Hoge concurrentie in de Duitse autobranche zorgt voor lagere prijzen

In Duitsland is er veel concurrentie op de automarkt. Dit zorgt er dan ook voor dat mensen minder betalen voor een auto, vergeleken in Nederland. Vaak bespaar je al 20 tot 35 procent in vergelijking met een soortgelijke occasion uit Nederland. Dit komt neer op een besparing van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

Het gehele import traject nemen wij graag uit handen, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Daarom is onze slogan dan ook: ‘Met een gerust hart uw auto importeren!

3. Je weet wat je koopt

Het is verstandig om voor een merkdealer of een ‘Autohaus’ te kiezen bij het importeren van een auto uit Duitsland. Bij deze dealers koop je altijd een auto waarvan de onderhoudshistorie bekend is. In de meeste gevallen ontvang je een occasiongarantie. Deze garantie is ook geldig in Nederland. Wanneer er iets mis is met de auto die je geïmporteerd hebt uit Duitsland, kan je de auto laten maken bij een Nederlandse merkdealer. De occasions uit Duitsland worden namelijk bijna altijd geleverd met een Europese fabrieksgarantie. Mocht dit niet het geval zijn, kunnen wij dit ook voor je realiseren.

Waarom je een auto uit Duitsland moet laten importeren

We kunnen concluderen dat het voordeliger is om een auto uit Duitsland te importeren. Je kunt dit zelf doen, of veel tijd en geld besparen door dit uit te besteden aan een erkend  importbedrijf die hier veel kennis van heeft:

  • Je komt niet voor onverwachte uitgaven te staan, omdat vanaf het begin duidelijk is wat het gaat kosten.
  • Je weet zeker dat je een auto koopt die van goede kwaliteit is en bij jouw wensen aansluit.
  • Je loopt zelf geen risico’s, omdat het importbedrijf de zorg draagt voor het importeren van de auto.
Geen reactie's

Geef een reactie

twee × drie =