skip to Main Content

Wat is BPM?

Wat is BPM?

BPM staat voor belasting van personenauto’s en motorrijtuigen en dient betaalt te worden als u in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt. U betaalt ook BPM als u een auto, motor of bestelauto vanuit het buitenland wilt importeren naar Nederland. Waarom? Nieuwe auto’s in Nederland worden namelijk altijd verkocht tegen een prijs die inclusief BTW en BPM is. BPM is in dit geval een extra belasting die alleen Nederland hanteert. Als u een auto importeert vanuit Duitsland, België of Luxemburg naar Nederland is er over die auto geen BPM betaalt. Vandaar dat u bij het importeren van een auto uit het buitenland BPM moet afdragen.

Het rest-BPM bedrag dat u vervolgens moet betalen aan de belastingdienst bij het importeren van een auto is afhankelijk van de onderstaande zaken:

– Het bouwjaar
– De uitvoering en opties
– De kilometerstand
– De CO2 uitstoot

Gratis BPM berekenen

Heeft u een auto op het oog en wilt u graag weten hoeveel de BPM (import belasting) bedraagt? Klik dan op de onderstaande button om een gratis BPM indicatie aan te vragen.

(U maakt uw aanvraag pas definitief op de volgende pagina)

BPM-aangifteformulier

Als u een auto wilt importeren uit Duitsland of België moet u een BPM-aangifteformulier indienen bij de Belastingdienst Douane. Het opstellen van een BPM-aangifteformulier vereist nauwkeurig werk, aangezien het op meerdere manieren ingevuld kan worden. U kunt zelfs een waarschuwing en/of naheffing ontvangen als u bij het invullen van het BPM-aangifteformulier een fout maakt.

Vraag een gratis BPM berekening aan!

Gratis BPM-indicatie

U ontvangt binnen 24 uur vrijblijvend een gratis BPM-indicatie / kostenindicatie.

Laagste rest-BPM

Gegarandeerd het laagste rest-BPM bedrag met 100% acceptatie garantie.

Binnen 2 weken rijklaar

Uw auto staat binnen 2 weken gekeurd, schoongemaakt en op Nederlands kenteken voor uw deur.

Back To Top