Zekerheid bij het kopen van een auto | VBP Auto Import
Klantenbeoordeling
5/5
Beoordeling
5/5
Klantenbeoordeling
5/5

Zekerheid bij het kopen van een auto

Iedereen die een auto wilt aanschaffen wilt een goede auto kopen, ongeacht ieder zijn budget. Zo makkelijk is het alleen nog niet om volledig te kunnen vertrouwen op de verkoper, jezelf en die “ene vriend” die verstand van auto’s heeft. Zo ondervond ik dit dus ook!

Zekerheid bij het kopen van een auto

Iedereen die een auto wilt aanschaffen wilt een goede auto kopen, ongeacht ieder zijn budget. Zo makkelijk is het alleen nog niet om volledig te kunnen vertrouwen op de verkoper, jezelf en die “ene vriend” die verstand van auto’s heeft. Zo ondervond ik dit dus ook!

0 +
Jaar ervaring
0 +
Auto's geïmporteerd
0 +
Reeds bespaard
0
Geïmporteerde auto's 2021
0 +
Jaar ervaring
0 +
Auto's geïmporteerd
0 +
Reeds bespaard
0
Geïmporteerde auto's 2021

Wie betrek jij in je aankoop proces?

Zo’n 10 jaar geleden wilde mijn vriendin een nieuwe auto kopen, ze wilde iets sneller iets nieuwer, iets mooier gaan rijden, een gezonde wens en ik moedigde dit dus ook zeker aan. Al snel was duidelijk dat het een Volkswagen Golf IV moest worden en zo begon de zoektocht. Na wat zoekwerk en wat belletjes kwamen we uit bij een autobedrijf op ongeveer een uur rijden en maakten direct een afspraak om te auto te komen bewonderen en een proefrit te maken. Ook ik heb die “ene vriend “ die op technisch gebied het ea wist van auto’s door zijn schoolverleden als automonteur, dus deze moest ook zeker mee naar de afspraak. Aangekomen op een zaterdagochtend om de groene VW Golf te bekijken, de wagen zag er prima uit voor zijn leeftijd, geen in het oog springende krassen en de binnenkant zag er netjes uit. Die technische vriend keek eens goed onder de motorkap en liep ook zijn rondje om de auto en alles zag er prima uit dus tijd voor de proefrit! De auto was inderdaad sneller, mooier en nieuwe dan haar huidige Ford KA, dus we raakten steeds enthousiaster en de proefrit maakte dit alleen maar meer. Terug aangekomen bij het autobedrijf hebben wij dan ook alles in orde gemaakt en nog wat onderhandelt over de prijs. We konden de auto of met 3 maanden garantie kopen of kiezen voor € 400,- euro korting…. Je voelt hem al aankomen, wij gingen omdat alles er goed uit zag, nieuwe apk en een kleine beurt voor de extra korting, want ja wat heb je nou aan 3 maanden garantie? Dat overleeft toch elke auto wel haha en gingen met een goed gevoel in de nieuwe auto richting huis.

Volkswagen Golf IV

Van euforie naar totale teleurstelling...

Een waar feest in de auto en een super blije vriendin achter het stuur en dus uiteraard een blije vriend ernaast. Alles leek hosanna en nog 10 minuten dan zijn we weer thuis en kunnen we de nieuwe auto showen aan vrienden en familie. Plots begint er een lampje te branden en wij dachten huh wat is dit? Snel het autobedrijf bellen en dit direct aangeven, zodat zij hier direct van op de hoogte zijn. Probeer het even te resetten bij een autobedrijf kregen wij als tip en reden dus door naar een garage. Hier aangekomen bleek toch echt dat het niet een simpele reset was, maar dat er serieus werk aan de winkel was. Na veel bellen en steggelen met het verkopende autobedrijf kregen wij nul op rekest en stonden met lege handen. De euforie was volledig verdwenen na de reparatie van bijna € 900,- en was vervangen voor enorme teleurstelling! Een auto is voor heel veel mensen zo’n enorme beleving en emotie, dat deze gevoelens niet thuis horen bij het kopen van een nieuwe auto! Een dure les, maar gelukkig wel één voor de rest van ons leven.

Aangeschaft met 2 jaar Europese fabrieksgarantie.

Schakel een expert in!

Voorkom zelf dit en laat je bijstaan door echte experts. VBP Auto Import heeft alle kennis en expertise in huis en garandeert euforie! Omschrijf goed al je wensen en eisen en ga hierover in gesprek met één van onze adviseurs, zo kom je samen tot goede criteria betreft de nieuwe auto. Zo ontstaat er een perfecte weerspiegeling van jouw verwachtingen en doen wij onze best om deze ook nog eens te overstijgen. En voordat je je het afvroeg…. Nee die “ene vriend” die werkt niet bij ons😉 Maar is nog altijd een goede vriend!

Audi importeren Duitsland
Deze Audi RS6 Performance is op afstand aangekocht met 2 jaar verlengde fabrieksgarantie en leverde een besparing op van maar liefst € 25.000,-

Door middel van dit artikel hopen wij jullie een beter beeld te hebben kunnen geven over alle zekerheden bij het importeren van een auto. Als je een auto online koopt controleer dan altijd of de fabrieksgarantie geldig is of een verlengde vorm hiervan. Als dit namelijk zo is kun je op technisch gebied nooit een kat in de zak kopen. Uiteraard is het per autobedrijf afhankelijk hoe de auto wordt geleverd maar daar hoeft u zich bij VBP Auto Import geen zorgen over te maken. Wij leveren onze gebruikte auto’s af met de kwaliteit van nieuw. Graag tot ziens bij VBP Auto Import.

Al meer dan 550 auto's geïmporteerd

4,9 / 5,0 op basis van 40+ geverifieerde Google reviews
5/5

Al meer dan 550 auto's geïmporteerd

Beoordeling: 4,9 /5
5/5

Over VBP Auto Import

De liefde voor auto’s is al vroeg begonnen. Als klein jongetje van 8 jaar zat ik op zondag voor de buis, voor weer een nieuwe Formule 1 race. Gefascineerd door de snelheid, de actie, het prachtige geluid en natuurlijk de spanning. Bij elke autorit als gezin mocht ik het laatste stukje in de wijk op schoot kruipen, om onze Volvo V40 het laatste stukje naar huis te sturen.
In 2016 ben ik er voor gegaan om mijn droom na te jagen, ondernemer worden in de automotive. Wat begon als hobby en als extra zakcentje naast mijn toenmalige baan, kon ik vanaf 1 januari 2018 van mijn hobby mijn werk maken. Zoals je wellicht kunt begrijpen, ging de vlag uit en was dit een groot feest….. LEES VERDER

Luxe auto importeren
Roy Kooijman, Import Adviseur

Laat ons jou helpen

Online kennismaking

Gratis

Duur 15 – 30 minuten

Zoekopdracht

€ 5,-

incl. BTW

Voor slechts € 5,- zoeken wij jouw droomauto!

Na intake binnen 24 uur meerdere zoekresultaten die voldoen aan jouw wensen en eisen

Contact opnemen

Gratis

KIES HET MERK DAT JE WILt IMPORTEREN

Veelgestelde vragen

Elke auto heeft af fabriek een x aantal jaar fabrieksgarantie, vaak is dit 2 jaar. Soms is er bij aanschaf van de auto extra garantie bijgekocht waardoor de fabrieksgarantie langer is. Na aflopen van de fabrieksgarantie, is het vaak mogelijk een verlengde/aansluit garantie te verkrijgen. Dit is garantie op alle technische aspecten van de auto, los van slijtage bijv. Per auto verschilt dit dus, vooraf weet je altijd wat de garantie is van de auto die jij op het oog hebt.

Het gehele traject neemt zo’n 3 a 4 weken in beslag. Na het tekenen van het contract en de betaling aan de dealer, zal het transport in gang gezet worden. De verkopende dealer heeft wat tijd nodig om de auto klaar te maken, hierna wordt de auto opgehaald en bij ons afgeleverd en vanaf het moment dat de auto bij ons afgeleverd is, duurt het nog maximaal 2 weken voordat de auto rijklaar is op Nederlands kenteken.

De betaling van de nieuwe auto kan op meerdere manieren. Het meest voorkomend voor particulieren is dat de klant zelf de verkopende dealer betaald middels een digitale overschrijving. Omdat het BTW percentage lager is in bijv. Duitsland, zetten wij de naam van de klant op het koopcontract. De betaling moet overeen komen met de koper op het contract, om die reden is de klant zelf verantwoordelijk voor de digitale overschrijving naar de verkopende dealer. Uiteraard begeleiden wij onze klanten ook tijdens dit proces.
Bij zakelijke aanschaf is het mogelijk om dit zelf aan de verkopende dealer te voldoen, maar ook is het mogelijk om ons te betalen en ons de betaling te laten regelen met de verkopende dealer.

Als particulier zijnde betaal je de BTW die in het buitenland geldt. Aangezien wij voornamelijk auto’s uit Duitsland importeren is het BTW percentage daar lager en dus voordeliger voor onze klanten. In Duitsland betaal je 19% BTW als particulier.
Zakelijke rijders betalen het netto bedrag van de auto en kunnen de BTW terugvragen.

Er zijn meerdere voordelen waar men van kan profiteren bij het importeren van een auto uit het buitenland.

  • Je krijgt meer auto voor je geld. De auto’s zijn qua opties veel rijker uitgerust voor hetzelfde geld als de auto’s in Nederland.
  • Financiële besparing op een soortgelijke auto. Veel van onze klantne hebben een aanzienlijk lager bedrag betaald voor hun importauto vergeleken met een soortgelijke auto in Nederland. Dit kan oplopen tot tienduizenden euro’s.
  • Veel meer keuze. De keuze waar je uit kan kiezen is vele malen groter dan het Nederlandse aanbod, zo kan je makkelijker jouw auto vinden die voldoet aan al jouw wensen en eisen.
  • Meerdere merken/modellen/uitvoeringen beschikbaar. Ben je opzoek naar iets speciaal of een bepaalde uitvoering van een model, in het buitenland vind je deze vaak wel en in Nederland niet.
  • Lagere kilometerstand. Vaak hebben de importauto’s een lagere kilometerstand vergeleken met het aanbod in Nederland.
  • Beter onderhouden. Bijna altijd zijn de auto’s in het buitenland dealer onderhouden, simpelweg omdat dit in bijvoorbeeld Duitsland veel betaalbaarder is dan hier in Nederland. Ook is Duitsland een echt autoland waar men gewoon een stuk zuiniger is op de auto.

Dit is per auto verschillend. Op onze pagina wat is BPM kan je wat uitleg vinden wat BPM is. Via onze aanbod pagina vind je indicaties van ruim 150.000 auto’s. Heb je een auto op het oog en wil je over gaan tot de aankoop, dan communiceren wij vooraf altijd exact de prijs wat de auto daadwerkelijk gaat kosten. Neem daarom gerust contact met ons op.

Dit is vaak niet mogelijk bij de buitenlandse dealer. Echter is de auto ook bij ons in te ruilen, wij bieden jouw huidige auto aan binnen ons netwerk en bieden marktconforme handelsprijzen.
Uiteraard is het ook mogelijk om je huidige auto zelf te verkopen.

Particulieren betalen het bruto bedrag, zakelijke rijders betalen het netto bedrag.

Jouw nieuwe auto leasen is ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

GRATIS BPM BEREKENING

Jouw droomauto gevonden? Laat het ons weten en wij berekenen voor jou gratis de BPM

Basis pakket aanvragen

Vul de onderstaande velden in zodat wij contact met jou kunnen opnemen.