Hoe kies je een nieuwe auto? | VBP Auto Import
Klantenbeoordeling
5/5
Beoordeling
5/5
Klantenbeoordeling
5/5

Hoe kies je een nieuwe auto?

Een nieuwe auto kopen is voor de meeste een waar feest en ook zeker iets om naar uit te kijken, sommige sparen een lange tijd om wellicht wel hun droomauto te kopen. Maar wat is nou belangrijk om op te letten en hoe kies je nou de juiste auto?

Hoe kies je een nieuwe auto?

Een nieuwe auto kopen is voor de meeste een waar feest en ook zeker iets om naar uit te kijken, sommige sparen een lange tijd om wellicht wel hun droomauto te kopen. Maar wat is nou belangrijk om op te letten en hoe kies je nou de juiste auto?

0 +
Jaar ervaring
0 +
Auto's geïmporteerd
0 +
Reeds bespaard
0
Geïmporteerde auto's 2021
0 +
Jaar ervaring
0 +
Auto's geïmporteerd
0 +
Reeds bespaard
0
Totale imports 2021

Het is zover, je gaat een nieuwe auto kopen. Maar hoe kies je nou jouw nieuwe auto uit?

De mensen die voor deze keuze staan zijn soms erg verschillend en je zou ze bijna kunnen verdelen in 2 groepen. Namelijk de groep die precies weten wat zij wilt, of altijd een bepaald merk rijden. De andere groep zoekt binnen zijn of haar budget de dikste en mooiste auto bomvol aan opties. Toch blijft het voor elke groep lastig welke auto het uiteindelijk echt moet gaan worden.

Porsche importeren
Welke auto staat er zo bij jou voor de deur?

Gebruik onderstaande checklist om zeker te zijn dat jij goed voorbereid begint aan jouw zoektocht!

We gaan beginnen met onze zoektocht! Ik zelf hoor bij de groep die in principe open staat voor alle merken, maar wel liever een wat grotere auto rijdt. Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen, een kleintje van nog geen jaar en een hond. We beginnen met een checklist te maken om zo het kaf van het koren te scheiden.

 • Hoelang ga ik in de auto rijden?
 • Hoe oud mag de auto maximaal zijn?
 • Hoeveel kilometer mag er maximaal op de teller staan?
 • Wat is het maximale budget?
 • Hoeveel kilometer ga ik per jaar rijden?
 • Hoeveel ruimte heb ik in de auto nodig?
 • Is de auto future proof? Denk aan gezinsuitbreiding of huisdier(en)
 • Heb ik een trekhaak nodig? Zoja hoeveel PK is er nodig voor hetgeen wat er achter de auto komt te hangen?
 • Welke opties moeten er minimaal opzitten?
 • Welke opties zouden een mooie bonus zijn

Uiteraard is deze lijst zelf nog uit te breiden naar specifieke wensen, maar met deze checklist kom je een heel eind.

BMW X1 importeren
Een besparing van € 4.500,-, 2 jaar oud met 2 jaar verlengde fabrieksgarantie

Importeer jouw nieuwe auto en bespaar!

Wij van VBP Auto Import gaan mee met de tijd en merken dat onze klanten het prima vinden om online hun auto bij ons te importeren. Uiteraard is bij ons de servicegraad enorm hoog. Bij het online kopen van een auto bij ons vinden wij het erg belangrijk dat alles daaromheen in kannen en kruiken is. Wij waarderen het namelijk enorm dat wij geïmporteerde auto’s aan onze klanten mogen leveren. Kijk op onze website wat wij bedoelen met onze servicegraad.

Hieronder vind je een voorbeeld van een prachtig import traject van één van onze klanten. De auto ziet er als nieuw uit en wij hebben onze klant geholpen aan een flinke besparing. Daarbij heeft hij alle zekerheid als een Audi die in Nederland gekocht is.

Audi importeren Duitsland
Deze Audi RS6 Performance is op afstand aangekocht met 2 jaar verlengde fabrieksgarantie en leverde een besparing op van maar liefst € 25.000,-

Door middel van dit artikel hopen wij jullie een beter beeld te hebben kunnen geven  over het kiezen van een nieuwe auto. Als je een auto online koopt controleer dan altijd of de fabrieksgarantie geldig is of een verlengde vorm hiervan. Als dit namelijk zo is kun je op technisch gebied nooit een kat in de zak kopen. Uiteraard is het per autobedrijf afhankelijk hoe de auto wordt geleverd maar daar hoeft u zich bij VBP Auto Import geen zorgen over te maken. Wij leveren onze gebruikte auto’s af met de kwaliteit van nieuw. Graag tot ziens bij VBP Auto Import.

Al meer dan 550 auto's geïmporteerd

4,9 / 5,0 op basis van 40+ geverifieerde Google reviews
5/5

Al meer dan 550 auto's geïmporteerd

4,9 / 5,0 sterren
5/5

Over VBP Auto Import

De liefde voor auto’s is al vroeg begonnen. Als klein jongetje van 8 jaar zat ik op zondag voor de buis, voor weer een nieuwe Formule 1 race. Gefascineerd door de snelheid, de actie, het prachtige geluid en natuurlijk de spanning. Bij elke autorit als gezin mocht ik het laatste stukje in de wijk op schoot kruipen, om onze Volvo V40 het laatste stukje naar huis te sturen.
In 2016 ben ik er voor gegaan om mijn droom na te jagen, ondernemer worden in de automotive. Wat begon als hobby en als extra zakcentje naast mijn toenmalige baan, kon ik vanaf 1 januari 2018 van mijn hobby mijn werk maken. Zoals je wellicht kunt begrijpen, ging de vlag uit en was dit een groot feest….. LEES VERDER

Luxe auto importeren
Roy Kooijman, Import Adviseur

Laat ons jou helpen

Online kennismaking

Gratis

Duur 15 – 30 minuten

Zoekopdracht

€ 5,-

incl. BTW

Voor slechts € 5,- zoeken wij jouw droomauto!

Na intake binnen 24 uur meerdere zoekresultaten die voldoen aan jouw wensen en eisen

Contact opnemen

Gratis

Audi importeren

Porsche importeren

Mercedes importeren

BMW importeren

Land Rover importeren

Veelgestelde vragen

Elke auto heeft af fabriek een x aantal jaar fabrieksgarantie, vaak is dit 2 jaar. Soms is er bij aanschaf van de auto extra garantie bijgekocht waardoor de fabrieksgarantie langer is. Na aflopen van de fabrieksgarantie, is het vaak mogelijk een verlengde/aansluit garantie te verkrijgen. Dit is garantie op alle technische aspecten van de auto, los van slijtage bijv. Per auto verschilt dit dus, vooraf weet je altijd wat de garantie is van de auto die jij op het oog hebt.

Het gehele traject neemt zo’n 3 a 4 weken in beslag. Na het tekenen van het contract en de betaling aan de dealer, zal het transport in gang gezet worden. De verkopende dealer heeft wat tijd nodig om de auto klaar te maken, hierna wordt de auto opgehaald en bij ons afgeleverd en vanaf het moment dat de auto bij ons afgeleverd is, duurt het nog maximaal 2 weken voordat de auto rijklaar is op Nederlands kenteken.

De betaling van de nieuwe auto kan op meerdere manieren. Het meest voorkomend voor particulieren is dat de klant zelf de verkopende dealer betaald middels een digitale overschrijving. Omdat het BTW percentage lager is in bijv. Duitsland, zetten wij de naam van de klant op het koopcontract. De betaling moet overeen komen met de koper op het contract, om die reden is de klant zelf verantwoordelijk voor de digitale overschrijving naar de verkopende dealer. Uiteraard begeleiden wij onze klanten ook tijdens dit proces.
Bij zakelijke aanschaf is het mogelijk om dit zelf aan de verkopende dealer te voldoen, maar ook is het mogelijk om ons te betalen en ons de betaling te laten regelen met de verkopende dealer.

Als particulier zijnde betaal je de BTW die in het buitenland geldt. Aangezien wij voornamelijk auto’s uit Duitsland importeren is het BTW percentage daar lager en dus voordeliger voor onze klanten. In Duitsland betaal je 19% BTW als particulier.
Zakelijke rijders betalen het netto bedrag van de auto en kunnen de BTW terugvragen.

Er zijn meerdere voordelen waar men van kan profiteren bij het importeren van een auto uit het buitenland.

 • Je krijgt meer auto voor je geld. De auto’s zijn qua opties veel rijker uitgerust voor hetzelfde geld als de auto’s in Nederland.
 • Financiële besparing op een soortgelijke auto. Veel van onze klantne hebben een aanzienlijk lager bedrag betaald voor hun importauto vergeleken met een soortgelijke auto in Nederland. Dit kan oplopen tot tienduizenden euro’s.
 • Veel meer keuze. De keuze waar je uit kan kiezen is vele malen groter dan het Nederlandse aanbod, zo kan je makkelijker jouw auto vinden die voldoet aan al jouw wensen en eisen.
 • Meerdere merken/modellen/uitvoeringen beschikbaar. Ben je opzoek naar iets speciaal of een bepaalde uitvoering van een model, in het buitenland vind je deze vaak wel en in Nederland niet.
 • Lagere kilometerstand. Vaak hebben de importauto’s een lagere kilometerstand vergeleken met het aanbod in Nederland.
 • Beter onderhouden. Bijna altijd zijn de auto’s in het buitenland dealer onderhouden, simpelweg omdat dit in bijvoorbeeld Duitsland veel betaalbaarder is dan hier in Nederland. Ook is Duitsland een echt autoland waar men gewoon een stuk zuiniger is op de auto.

Dit is per auto verschillend. Op onze pagina wat is BPM kan je wat uitleg vinden wat BPM is. Via onze aanbod pagina vind je indicaties van ruim 150.000 auto’s. Heb je een auto op het oog en wil je over gaan tot de aankoop, dan communiceren wij vooraf altijd exact de prijs wat de auto daadwerkelijk gaat kosten. Neem daarom gerust contact met ons op.

Dit is vaak niet mogelijk bij de buitenlandse dealer. Echter is de auto ook bij ons in te ruilen, wij bieden jouw huidige auto aan binnen ons netwerk en bieden marktconforme handelsprijzen.
Uiteraard is het ook mogelijk om je huidige auto zelf te verkopen.

Particulieren betalen het bruto bedrag, zakelijke rijders betalen het netto bedrag.

Jouw nieuwe auto leasen is ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

GRATIS BPM BEREKENING

Jouw droomauto gevonden? Laat het ons weten en wij berekenen voor jou gratis de BPM

Basis pakket aanvragen

Vul de onderstaande velden in zodat wij contact met jou kunnen opnemen.